Raadslid LUMC

Dit is ons raadslid voor de studentenraad van het LUMC!

  1. Pieter Schol

Standpunten

Meer ruimte voor zelfontplooiing 
– Buitenlandervaring meer promoten

Buitenlandervaring tijdens bijvoorbeeld een minor is een leuke maar vooral erg leerzame ervaring. Het LUMC zou zich meer moeten inzetten om studenten vakken, stages of coschappen in het buitenland te laten volgen. Vooral op het gebied van minoren zijn hier nog kansen op verbetering, aangezien het aanbod van buitenlandse minoren nog gering is. Het is weliswaar mogelijk voor studenten om zelf een buitenlandse minor te regelen, maar meestal wordt dit pas gecommuniceerd wanneer er niet genoeg tijd meer is om dit te doen.

Internationalisering en inclusiviteit 
– Internationale studenten beter begeleiden en meer betrekken

Op dit moment worden internationale studenten te veel in het diepe gegooid. Ze hebben vaak moeite met het vinden van een woonplek en er is weinig contact met de Nederlandse medestudenten. Door programma’s zoals housinganywhere onder vertrekkende Nederlandse studenten meer te promoten zouden buitenlandse studenten in het LUMC makkelijker een kamer kunnen vinden in Leiden.

Faciliteiten
– Meer werkplekken in het LUMC
– Stopcontacten in collegezalen
– Betere zitplekken collegezaal 4

Het gebeurt vaak dat er niet genoeg plekken zijn waar het mogelijk is om met een groep ergens aan te werken. In de Walaeus is weliswaar genoeg plek, maar daar kan je niet overleggen. Daarnaast zijn er vaak geen werkgroeplokalen over omdat die volgeboekt zijn. Tijdens colleges zijn laptops een belangrijke ondersteuning voor veel studenten, soms is het zelfs verplicht om mee te doen op de computer. Om studenten voldoende te ondersteunen is het dus belangrijk om in alle collegezalen voldoende stopcontacten te hebben. Op dit moment heeft alleen collegezaal 6 voldoende stopcontacten, terwijl er in de rest hoogstens een paar zijn. Ook zijn de stoelen in collegezaal 4 op dit moment niet goed genoeg. Ze zitten oncomfortabel en er is niet echt een goede plek om een schrift of laptop neer te leggen. Door de huidige stoelen spoedig te vervangen met stoelen die vergelijkbaar zijn met die in de andere collegezalen kan dit probleem worden opgelost.