BSA verlaging tijdens Corona

BSA instagram

De tijden van Corona zijn raar voor iedereen, ook voor de studenten. Niet meer naar colleges of werkgroepen kunnen, geen contact met de docenten of andere studenten, het gevoel hebben dat je er opeens alleen voor staat. Vorig jaar is de universiteit daarom de eerstejaars studenten tegemoet gekomen en heeft het BSA afgeschaft. In de rare tijden is het namelijk heel begrijpelijk dat de concentratie er wat minder is, minder contact uren betekent minder de stof bespreken, etc. Dus waarom zou dit niet het zelfde zijn het jaar erna?

Corona is er nog steeds. Het is nu zelfs het geval dat de eerstejaars studenten geen idee hebben wat het is om in een collegezaal te zitten of een werkgroep te hebben. Dit kan ook betekenen dat ze niet precies weten hoe ze moeten studeren voor een tentamen. Ze zitten thuis, hebben weinig contact met hun mede studenten en weinig eerstejaars ervaringen.

Daarom hebben wij, samen met studentenpartijen uit het hele land, ons uit gesproken voor BSA verlaging. Het is voor eerstejaars een uitdagende start van hun studie. Studenten ervaren door Corona ook meer druk dan normaal. Om dit dus tegen te gaan hebben wij gezamenlijk gepleit voor een tegemoetkoming voor studenten die net zijn begonnen met studeren.

BSA verlaagd instaWij hebben een brief geschreven aan alle Universiteiten om het BSA ook in dit bijzondere jaar te verlagen. De Universiteiten hebben deze oproep gehoord en het BSA is verlaagd met 10-15%! Met ONS willen wij het welzijn van de studenten verbeteren en dit is zeker een stap de goede richting in. Dit blijft van belang voor ONS en zullen hier ook als partij voor blijven vechten in de toekomst.